dinsdag 27 augustus 2013

Griekse ratatouille

Rataouille, vooral bekend van de Franse keuken en de animatiefilm.
Maar als je even nadenkt kan je er zoveel mee variëren.

Voor mij is ratatouille een basisgerecht in mijn keuken. Variëren zoveel je maar wil en kan.
Koken is iets wat je op gevoel moet doen. Vandaag heb je zin in iets pittigs, morgen ben je meer in de afrikaanse sfeer. Laat je gaan. Af en toe zal het niet smaken, maar geen nood, daar leer je uit. 

Ingrediënten:
Ajuin
Paprika
Look
Courgette
Wortelen
Princesbonen
Champignonnen
Tomaten
Olijven
Fetta
Olijfolie
Peper en zout
Oregano

Schil je ajuin en paprika. De paprika zal hierdoor beter verteren. Snijd daarna de ajuin en paprika in blokjes. Bak de ajuinen -en paprikablokjes in een hoeveelheid olijfolie in een grote pan. Voer er ook de geperste look bij.

Schil en snijd de wortelen in blokjes en voeg deze ook toe aan de ajuinenpaprikamix. Laat dit rustig stoven. Ondertussen kan je de boontjes doppen en in twee snijden. Stoof de bonen mee met de wortelen. Dit zijn je zogenoemde harde groenten.

In tussentijd kan je de courgette, champignonnen en tomaten in blokjes snijden. Zet de tomatenblokken nog even aan de kant, maar voeg wel de rest al toe in de pan. De olijven kan je in het geheel laten of halveer je. Zie wel dat het ontpitte olijven zijn ofwel nog eerst even zelf ontpitten. Laat deze mee stoven. Voeg daarna de tomatenblokjes toe.

Kruid af met oregano peper en zout naar smaak.

Als het geheel nog een paar minuten heeft geprutteld, giet je alles in een ovenschaal.
Breek daarin de fetta over. Zet een paar minuten onder een hete gril. Zodat de fetta wat gekleurd is.
Werk voor het opdienen nog af met wat oregano.
Dien op met Turks brood en waan je in de Mediteraanse wereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten