vrijdag 23 augustus 2013

Pasta met ajuin, courgette en tomaat

Dit gerechtje is bij ons één van de favorieten.
Geen tijd of inspiratie om iets lekkers op tafel te zetten? Awel deze pasta zal je zeker bekoren.
Het is ook een basisgerecht waar je alle kanten mee uitkan. In de loop der jaren heb ik het gerecht al vaak aangepast zodat er veel variaties op zijn.

Ingrediënten:
Pasta
ajuin
courgette
tomaten
look
olijfolie
peper en zout
oregano

Zet een grote kookpot met water op het vuur om je pasta al dente te koken. Vergeet geen zout in het water. Dat zorgt ervoor dat het je een veel hoger kookpunt krijgt en het geeft smaak aan je pasta.
Snijd de ajuin fijn, de courgette en tomaat in blokjes.
Giet een flinke scheut olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ajuin en geperste look. Als de ajuin en look glazig ziet, voeg je de courgetteblokjes toe. Deze mag je naar wens goed aanbakken op een hoog vuur. Maar vergeet niet af en toe te roeren, anders bakt de ajuin aan.
Voeg als laatste je tomatenblokjes toe en kruid af met peper, zout en oregano.

Als je pasta al dente is, giet je ze af en meng je ze met de groenten in de pan.
Zet de pan op tafel en bikken maar.

Hieronder een paar variaties.
Kruidenkaas: Meng op het einde nog kruidenkaas door je groentenmengeling. Heerlijk romig.
Chorizo: Bak chorizoblokjes vooraf en gebruik het vet daarvan om je ajuin in te bakken.
Olijven en zongedroogde tomaten: Voeg deze samen met de tomaten aan je groentenmengeling. De mediteraanse geuren zullen je zo doen watertanden.
Je kan variëren zoveel je wil,  zelfs met de kruiding.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten