donderdag 22 augustus 2013

Courgetteburger

Wie lust nu geen hamburger? Lekkere junkfood, moet kunnen.
Dit is er eentje ook voor de vegetariërs.
Een hamburger op basis van courgetten. Zeer makkelijk te maken en ook nog eens heel lekker. De kinderen kregen zin in meer...

Ingrediënten:
Courgetten
Parmezaanse kaas
Mascarpone
eigeel
Paneermeel (Broodkruim)
Tijm
Oregano
Peper en zout
Cayennepeper (optioneel)
Bloem

Rasp de courgette en strooi er zout over, zodat het overtollige vocht eruit komt.
Dep de courgette zo goed mogelijk droog met keukenpapier.
Meng de fijngeraspte courgette met de parmezaanse kaas, mascarpone, eigeel, tijm, oregano peper en zout naar smaak. Beetje bij beetje meng je er het broodkruim bij. Het zou een vaste massa moeten worden. Dus doe er maar voldoende broodkruim bij.
Maak nu hamburgers ervan en leg ze even in de bloem.
Laat de courgetteburgers nu in de frigo voor zo'n 30 minuten.

Bak ze in olijfolie goudbruin en serveer het tussen een pittabroodje of hamburgerbroodje en een zelfgemaakte saus, zoals bv Tzatziki.

2 opmerkingen:

  1. beste Chefkok,

    al jouw collega's zijn aan het wachten op soep.

    komt deze nog en zo ja wanneer?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste collega, voor soep op het werk moet je bij de nieuwe soepboerin zijn.
    Ik ben gepromoveerd naar Chefkok, zoals je zelf al weet ;-)

    BeantwoordenVerwijderen