woensdag 21 augustus 2013

Koude Tapas

Tapas is de laatste tijd niet meer weg te denken. Het is immens populair en zeer lekker.
Er gaat bijna niets boven een lekkere tapasavond met vrienden en een paar cocktails.
Het is heel simpel en snel.
Je kan je niet bedenken wat je allemaal als tapas kan eten.
Hier volgen een paar koude tapas. Indien je zelf nog een recept hebt, voel je vrij om te reageren door er eentje aan toe te voegen.

Olijventapenade
Gebruik hier zeker geen dure olijven. Dat zou een zonde zijn.
Ingrediënten:
Ontpitte zwarte of groene olijven in blik
Look
Olijfolie
peper en zout

Mix de olijven met de look en giet er stilletjes de olijfolie aantoe tot je een smeuiige massa hebt. Kruid ondertussen met peper en zout naar smaak.

Hummus met zongedroogde tomaten
Ingrediënten:
Kikkererwten in blik
zongedroogde tomaten
look
olijfolie
peper en zout
cayennepeper (optioneel)

Laat de kikkererwten uitlekken, maar vang een deel van het vocht op. Dit kan je later nog gebruiken om het smeuiiger te maken.
Mix de kikkererwten met de zongedroogde tomaten en look. Indien de massa te vast is, kan je er wat kikkererwtenvocht aan toevoegen. Mix nog even door en voeg dan olijfolie, peper en zout naar smaak toe.
Werk af met wat cayennepeper als je wat van pit houdt.

Tzatziki
Ingrediënten:
Volle yoghurt (Griekse)
Komkommer
Look
peper en zout
Cayennepeper (optioneel)

laat eventueel de yoghurt uitlekken, want hoe minder vocht er in de tzatziki zit hoe beter.
Ontzaad de komkommer en snijd of rasp zeer fijn.
Giet de yoghurt in een mengkom samen met de geperste look en fijngesneden komkommer.
Kruid af met peper en zout naar smaak.
Werk af met wat cayennepeper.

Guacamole
Ingrediënten:
Rijpe avocado
limoen
look
olijfolie
peper en zout
cayennepeper (optioneel)

Snijd de avocado overlangs en haal de pit eruit. Lepel het vruchtvlees uit de schil.
pers look en limoen over de avocado. Meng alles met een vork en kruid af met peper en zout naar smaak. Meng op het einde nog een goede scheut olijfolie door je guacamole.
Werk af met Cayennepeper.

Tomatensalsa
Ingrediënten:
Tomaten
Sjalot
basilicum
olijfolie
peper en zout

Eerst emonderen en ontzaden we de tomaten.
Snij daarna de tomaten in kleine blokjes. Versnipper de sjalot en meng deze in een kom met de tomatenblokjes. Snijd de basilicum fijn.
Kruid nu je tomatensalsa met de fijngesneden basilicum, peper en zout naar smaak en een scheut olijfolie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten