woensdag 21 augustus 2013

Gevulde Courgetteboot

Om de kinderen toch groenten te laten eten, crëeer ik af en toe iets speels met het eten.
Deze keer kwam ik uit om een boot te maken van een courgette.
Ingredienten:
Courgette
Gemengd gehakt
Broodkruim
Peper en zout
Nootmuskaat
Verse tuinkruiden (optioneel)
paar droge spaghettis
Olijfolie
Look
Sjalot
Tomatenpuree
Laurier
Tijm
Oregano

Oven voorverwarmen op 200 graden
Eerst en vooral snijd je een dun laagje schil af van de courgette, maar houd de schil bij. Deze dient later als zeil. Hol de courgette uit en gebruik het vruchtvlees eventueel in je tomatensaus.
Als je de uitgeholde courgette hebt, zou je deze nu moeten garen. Ik heb dit gedaan in de stomer. Daarna kan je deze vullen met je gehaktmengsel.
Het gehaktmengsel is juist hetzelfde alsof je een boulet maakt (gehakt, ei, peper, zout, nootsmuskaat en paneermeel (broodkruim), eventueel fijngesneden tuinkruiden).
Plaats je gevulde courgette nu in de oven. De temperatuur verlagen tot 160 graden.
Ondertussen kan je beginnen aan de tomatensaus. Versnipper de sjalot en pers de look fijn.
Giet olijfolie in de pan en bak de sjalot en look glazig. Voeg de tomatenpuree toe samen met je laurier, tijm en oregano.
Laat dit op een zacht vuur pruttelen en voeg peper en zout toe naar smaak.
Nu zal je gehakt al gekleurd zijn in de oven. Haal je ovenschaal eruit. Giet de saus in je ovenschaal, liefst niet over de courgette. Laat dit nog een 10-tal minuten verder garen in de oven.

Van de dunne schil maken we de zeilen van de boot. Snijd de schil in 2 of 3 stukken en prik door elk deel twee spaghettis. Als het gerecht klaar is, kan je de zeilen op de boot plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten