woensdag 25 september 2013

Beter dan kip aan 't spit

Je loopt op de markt en ruikt zo van die lekkere gebraden kippen.
Echt heerlijk toch?!?
Awel dit ruikt nog beter en is zelfs nog veel lekkerder.

Ik gebruik geen hele braadkip, want dat is tijdrovend, moeilijker te garen en heeft droge stukken kip.
Dit gerecht is budgettair vriendelijk, makkelijk, relatief snel klaar en lekker sappig mals vlees
Kippenbillen zijn ideaal.

Ingrediënten:

Kippenbillen
Kippenkruiden
Olie
Look
Zout

Verwarm de oven voor op 160 graden. Neem een bakplaat.
Wrijf de kippenbillen in met de kippenkruiden en de olie. Leg de gekruide kippenbillen op de bakplaat. Leg onder elke kippenbil nu een geplet teentje look. Als je een echte lookliefhebber bent, mag je er altijd een paar teentjes extra onder.
De look zal zeker niet storend worden. Want doordat ze zachtjes garen, zullen ze zelfs zoet smaken.
Voor je de bakplaat in de oven zet strooi er nog een beetje zout over de kippenbillen.
Zet dan het geheel voor zo'n 45 minuten in de oven.

6 opmerkingen:

  1. ZEER LEKKER MAAR ZE MOETEN ER ONGEVEER 60 MIN OP 175°

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja het is waar op 160° en 45 minuten zijn ze niet gaar,kheb de oven hoger gezet en 20 minuten langer

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik denk dat ze verkeerd gekeken hebben 45 minuten op 190 graden ipv 160 graden

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Moet het schilletje niet van de knoflookteen, en geeft het smaak aan de kip ??

    BeantwoordenVerwijderen