maandag 2 september 2013

Gestoofde ajuin

Ajuin wordt niet altijd aanzien als een groente.
Maar je kan het heel goed als een groente eten bij je aardappelen ofzo. Het geeft vooral een extra touch aan je saus of gerecht.

Ik ben verzot op ajuin. Ik denk dan direct aan braadworsten op de kermis, markt of voetbal.
Lekker vettig!
Thuis kan je dat namaken, maar dat zal nooit hetzelfde zijn. Maar je kan ook een verfijnde versie maken.

Het is makkelijk en je hebt zeer weinig ingrediënten nodig.


Ingrediënten:

3 grote ajuinen
5 eetlepels balsamicoazijn
2 eetlepels olijfolie
peper en zout

Snijd de ajuinen in julienne. Verhit je pan en giet er de olijfolie in. Als de pan heet is doe je de ajuin in de pan. Laat dit op een matig vuur stoven, zeker niet bakken.

Als de ajuin zacht gestoofd is kan je de balsamicoazijn toevoegen. Dit geeft een heel aparte geur af, maar geen nood. Het komt goed.
Laat het nog wat stoven en kruid af met peper en zout naar smaak.


Je kan zoveel variëren weer met dit recept.
Voeg er in het begin look bij, kruid af met verse tijm of peterselie.

Het smaakt lekker omdat je recept in balans zit. Er zit zuur en zout in van de balsamicoazijn. De ajuin is lichtzoet van zichzelf doordat je het rustig hebt laten stoven. En het zout fleurt het helemaal op.

Dit is lekker bijvoorbeeld op een toastje met gegrilde geitenkaas of je kan er je bord steak mee dresseren.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten