donderdag 19 september 2013

Pain perdu au banane et Nutella

 


Wentelteefjes, verloren brood, pain perdu,...
Welke namen hebben ze hier nog voor??? Jullie weten wel waar ik het over heb.

Het is heerlijk als snack, zoals een pannekoek. Maar ik heb het gemaakt als ontbijt.
Deze versie is lekkerder, zoeter en hoogstwaarschijnlijk ongezonder dan de gewone versie.
De rijpe banaan geeft een heerlijke extra touch.

Ingrediënten:

6 à 8 oude boterhammen
1 rijpe banaan
1 el suiker
200 ml melk
2 eieren
bakboter
Nutella

Plet de banaan met een vork. Er mogen nog wel stukjes blijven, maar liefst zo fijn mogelijk pletten. Dan bakt het geheel makkelijker.
Voeg hierbij de eieren, melk en suiker. Meng alles goed onder elkaar.

Leg je pan op het vuur en leg een klont boter erin. Als de boter goed bruist neem dan een boterham en leg deze in het ei-melk-banaan-mengsel. Laat het even de melk opslorpen.
Daarna in de hete pan bakken. Zo'n 2 minuten aan de ene kant en dan omdraaien.
Werk het mengsel helemaal op met de boterhammen.

Daarna neem je de Nutella en smeer je zo dik je wilt.
Bij mij is dat heel dik gesmeerd.

Van een stevig ontbijt gesproken!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten